Asfalt Tango

Asfalt Tango este un film ce l-a avut in distributie pe Stelian Nistor.
Regizor al filmului Asfalt Tango a fost Nae Caranfil.

Genul filmului este Comedie, durata acestuia este de 100 de minute, iar premiera in Romania a avut loc in anul 1995.


In vremurile tulburi ale anilor ’90, cand definitorii pentru Romania erau: grevele spontane, schimbul de valuta la fiecare colt de strada si visul fiecaruia de a deveni patron, 11 fete care mai de care mai frumoase pornesc intr-o calatorie cu autocarul catre mirajul vietii de artist la Paris. Sunt insotite de un impresar local dubios (Florin Calinescu), un sofer fara scrupule (Constantin Cotimanis) si o frantuzoaica ce priveste cinic viata, prin perspectiva lumii dure a show-biz-ului (Charlotte Rampling). Neprevazutul apare in persoana sotului uneia dintre fete (Mircea Diaconu), care nu poate accepta ideea ca a fost parasit si porneste intr-o cursa de urmarire, condimentata cu furturi de masini, atacuri armate si rapiri.

Luati unsprezece romance frumoase de pica, puneti-le sa viseze la glorie, adaugati un impresar dubios si o femeie de afaceri straina, urcati-i pe toti intr-un autobuz cu destinatia Paris, zguduiti bine vehicolul si lansati in urmarirea lui un sot disperat.
Rezultatul este un “road movie” care, data fiind starea dezastruasa a soselelor din Romania, nu poate fi decat o comedie.

Dora, Felicia, Gratiela, Valentina si celelalte s-au saturat de o realitate in care banii se gasesc numai in buzunarul altora iar fericirea permanent amanata pentru mai tarziu. Dansatoare, ele isi iau zborul spre Paris, cu perspectiva de a face strip-tease in cabarete de mana a doua.
Agent artistic, gardian si closca in acelasi timp, Marion (Charlotte Rampling) este seful expeditiei… Un pic stresata de tara lui Dracula, femeia nu-si doreste decat sa se vada odata peste granita, cu tot cu proaspetele ei recrute.
Ignora, insa, un detaliu: Andrei (Mircea Diaconu), sotul Dorei e gata de orice pentru a-si recupera nevasta. O cursa contra cronometru se dezlantuie, avand ca punct final postul de frontiera. Dora devine rapid favorita lui Marion, care nu e dispusa sa-si lase prada din mana. Cu cinism, siguranta si hotarare, straina se interpune intre sot si sotie. Toate loviturile sunt permise, inclusiv seductia.
Cu disperarea indragostitului, Andrei calca legea: furt de masina, dezordine publica, agresiune fizica, luare de ostateci…
Cum sa explice el politiei ca, la urma urmei, nu face decat sa apere institutia sacra a casatoriei?


Stelian Nistor
Stelian NistorSucevean de origine, Stelian Nistor a terminat Liceul "Stefan cel Mare" Suceava, dupa care a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti. Este actionar la Iulius Group, societatea care a relizat complexul comercial Iulius Mall Suceava.